RETINA


RRETH RETINËS

Retina është një shtresë e syrit që mbulon muret e prapme të syrit, dhe përbëhet nga qeliza të ndjeshme ndaj dritës. Sëmundjet e retinës drejtpërdrejt kërcënojnë sytë.

Sëmundjet e retinës

 • Hemorragji të lidhura me diabetin dhe hipertensionin
 • Mbylljet e venave të retinës
 • Rrëshqitja e retinës / lotët
 • Sëmundja e pikave të verdha
 • Sëmundjet kongjenitale të retinës
 • Mbajtja e lëngjeve nën retinë, edemë retinale
 • Trupat e huaja në sy
 • Vrima Maculare
 • Çrregullime të sipërfaqes vitreoretinale
 • Tumoret e retinës

Simptomat e sëmundjeve retinale

 • Humbja e menjëhershme ose graduale e shikimit
 • Pamje e shtrembëruar
 • Blicët e dritës
 • Pamje e penguar
 • Humbje e përkohshme dhe afatshkurtër e vizionit
 • Zonat e errëta në fushën e vizionit

Efektet negative të diabetit dhe hipertensionit në Retinë

Diabeti dhe hipertensioni kanë efekte negative në të gjitha sistemet e trupit dhe efekti i tyre i parë dhe më i rëndësishëm negativ ndodh në sy. Dilatimi i enëve të retinës dhe dëmtimet e depërtueshmërisë ndodhin si rezultat i këtyre sëmundjeve.

Trajtimi i Sëmundjeve të Retinës në Dünyagöz

Diagnoza e hershme, terapia mjekësore parandaluese dhe ndërhyrja e saktë kirurgjike e pavonuar është me rëndësi jetike në sëmundjet retinale. Në Dünyagöz, operacionet e retinës kryhen nga një ekip i cili është trajnuar posaçërisht për mikrokirurgjinë intraokulare, duke përdorur një sërë instrumentesh dhe pajisjesh të avansuara.