LAZERËT DHE LENTA INTRAOKULARE


RRETH KIRURGJISË REFRAKTIVE

Metoda më e përdorur gjerësisht në botë për operacione refraktive është metoda lazerike, e cila përdoret zakonisht për trajtimin e miopisë, hyperopias dhe astigmatizmit Operacionet e personalizuara të zëvendësimit të lentes intraokulare kryhen për njerëzit që nuk janë të përshtatshëm për kirurgji lazerike. Ju mund të heqni syzet tuaja falë këtyre operacioneve.

Kush mund të ketë kirurgji lazerike?

 • Ata që janë mbi 18 vjeç dhe përdorin syze ose lente kontakti,
 • Ata të cilëve nuk iu ka ndryshuar dioptria më shumë se 0.50 dioptra gjatë 1 viti të fundit,
 • Ata që kanë miopi deri në -10 dioptri,
 • Ata që kanë astigmatizëm deri në -6 dioptri dhe hyperopia deri në 4 dioptri,
 • Ata që kanë një trashësi të mjaftueshme të indeve korneale,
 • Ata që nuk vuajnë nga sëmundje sistemike siç janë diabeti apo reumatizmi,
 • Ata që nuk vuajnë nga ndonjë sëmundje tjetër të syrit (fryrje e kornesë në formë konike, presioni i syve etj.),
 • Dhe ata të cilëve struktura e syrit është gjetur të jetë e përshtatshme për kirurgji bazuar në ekzaminimet para-operative dhe procedurat që duhet të kryhen para se të mund të trajtohen me lazer.

Mjekimi Lazerik në Dünyagöz

Metoda LASIK bazohet në parimin e hapjes së kornesë duke prerë një shtresë të hollë në sipërfaqen e sipërme të korneas dhe korrigjimin e dioptrisë me "laser excimer" në sipërfaqen e kornes së ekspozuar. Në Grupin e Spitaleve Dünyagöz, operacionet kryhen nga mjekët e specializuar në trajtimin e sëmundjeve të syrit me laser.

Sipas studimeve të kryera në Grupin e Spitaleve Dünyagöz, vetëm 50% të atyre që dëshirojnë t'i nënshtrohen kirurgjisë me lazer kanë sytë e përshtatshëm për këtë lloj trajtimi.

Procedurat e LASIKDünyagöz kryhen me pajisje lazer, të cilat janë aprovuar nga FDA (American Food and Drug Administration).

Trajtimi Excimer Laser për gabime refraktive si miopia, hyperopia dhe astigmatizmi është njohur në komunitetin mjekësor si një metodë e besueshme me rregulla dhe rezultate të njohura. Që nga fillimi i viteve 1980, miliona njerëz kanë përfituar nga ky trajtim dhe janë liruar nga kufizimet e mbajtjes së syzeve ose lente kontakti që ata hasën në jetën e tyre sociale dhe profesionale. Më shumë se 31.4 milionë njerëz në mbarë botën janë trajtuar me këtë metodë që kur filloi të përdoret. Shkalla e suksesit është pothuajse 98% nëse trajtimi me lazer aplikohet për pacientët e kualifikuar në kushtet e duhura.

Keqkuptime rreth Laserit

E gabuar: Besueshmëria e trajtimit me lazer nuk dihet.

E vërtëta: Trajtimi me laser është një teknologji plotësisht e besueshme e miratuar nga FDA.

E gabuar: Njeriu verbërohet 10 vjet pas trajtimit me lazer.

E vërtëta: Teknologjia lazerike ka qenë në përdorim që nga viti 1980. Nuk ka rrezik të verbërimit.

E gabuar: Kirurgjia e kataraktit nuk është e mundur pas trajtimit me lazer.

E vërtëta: Kirurgjia me lazer nuk e pengon trajtimin e syve në të ardhmen (duke përfshirë kirurgjinë e kataraktit).

E gabuar: Trajtimi me lazer është vetëm për miopi. Nuk mund të përdoret për astigmatizëm ose hyperopia.

E vërtëta: Kirurgjia me laser mund të kryhet me sukses në sytë me miopi prej 1 deri në 10 dioptri ose astigmatizëm ose hyperopia nga 1 deri në 7 dioptri, të cilat janë gjetur të jenë të përshtatshme për lazer.

E gabuar: Trajtimi me lazer mund të aplikohet vetëm një herë. Nëse dioptria e syrit rritet në të ardhmen, është e pamundur të aplikohet trajtimi.

E vërtëta: Trajtimi me laser mund të aplikohet për herë të dytë nëse struktura juaj e syve është e përshtatshme për të.

E gabuar: Shtresa e retinës dëmtohet në trajtimin me lazer.

E vërtëta: Trajtimi me laser zbatohet në shtresën korneale së syve. Retina nuk mund të dëmtohet.

E gabuar: Verbëria e ngjyrave zhvillohet pas trajtimit me lazer.

E vërtëta: Verbëria e ngjyrave është e pamundur të zhvillohet pas trajtimit me lazer.

E gabuar: Trajtimi me lazer është i dhimbshëm e me gjakderdhje.

E vërtëta: Trajtimi me laser zbatohet në korne, ku nuk ka vena, prandaj nuk është procedurë e hapur me gjakderdhje. Dhimbja nuk ndihet gjatë trajtimit me lazer sepse përdoren pika anestetike të syve.

E gabuar: Pikat e syve duhet të përdoren për një jetë pas trajtimit me lazer.

E vërtëta: Pikat e syve duhet të përdoren për disa muaj pas trajtimit me lazer. Sidoqoftë, përdorimi gjatë gjithë jetës i pikave të syve nuk është i nevojshëm.

Çfarë duhet të keni kujdes në spitalin ku do të operoheni me teknologji lazerike?

 • Infrastruktura teknologjike dhe higjienike e institucionit
 • Përvoja e mjekut dhe ekspertiza me lazerë
 • Disponueshmëria e të gjithë infrastrukturës teknologjike për trajtimin dhe testimet me lazer
 • Të gjitha furnizimet mjekësore të përdorura gjatë operacionit tuaj janë personale dhe për një përdorim të vetëm.
 • Nëse shërbimet ofrohen në të gjitha zonat e lidhura me sy ose jo

Kurseni për një jetë me një trajtim të vetëm lazerik 10-minutësh.

Shumë oftalmolog rekomandojnë që të rriturit të kenë çdo vit një ekzaminim të syve dhe të rinovojnë syzet e tyre. Syzet dhe lentet e kontaktit që zëvendësojmë çdo vit rezultojnë në humbje kohe dhe para pa u vërejtur. Duke marrë parasysh kostot, paratë e shpenzuara për të hequr qafe nga syzet me trajtim me lazer ju kthehen për 1-2 vjet dhe sjellin kursime të konsiderueshme në vitet vijuese.

Kurseni kohë me Laser

Trajtimet me laser ndihmojnë në kursimin jo vetëm të parave por edhe të kohës. Hulumtimet tregojnë se një person që përdor lentet e kontaktit shpenzon 50 orë në vit duke futur dhe nxjerrë lente. Koha është një nga pasuritë më të vlefshme të jetës sonë; në vend që ta humbisni atë, mund të vendosni kohën tuaj për përdorim të mirë pas trajtimit me lazer.

Çfarë do të ndryshojë me lazer në jetën tuaj?

 • Ju do të shpëtoni nga sikletet që ju shkaktojnë syzet
 • Ju do të jeni në gjendje ta shihni orën lehtësisht kur të zgjoheni në mëngjes ose gjatë natës.
 • Ju do të keni dukje dhe pamje natyrale pa syze ose lente kontakti.
 • Ju do të ndiheni më rehat dhe do të jeni më të suksesshëm në aktivitetet sportive.
 • Ju do të ndiheni më pak në siklet nga ngjarjeve të motit si era dhe shiu.
 • Ju kurrë nuk do të keni probleme si lente kontakti të gabuara apo syze të thyera.

Ju mund të përfitoni të gjitha këto dobi me një trajtim lazerik 10-minutësh.