EKZAMINIMI I PËRGJITHSHËM I SYVE


Sytë tanë janë ato që na tregojnë bukuritë e botës, na lidhin me jetën, na japin 85% të aftësive tona të të mësuarit dhe perceptimit dhe janë organet më të komplikuara e më të rëndësishme pas trurit.

Nga lindja deri në vdekje, ka shumë sëmundje që mund të kërcënojnë sytë për shkak të plakjes, gjenetikës, sëmundjeve sistemike dhe faktorëve të jashtëm. Është e domosdoshme që një jetë e shëndetshme dhe e lumtur të ketë ekzaminime të rregullta dhe të plota të syve.

Diagnoza e hershme është një parakusht për trajtim të suksesshëm në të gjitha sëmundjet e syrit. Dhe diagnoza e saktë është e mundur me një ekzaminim të plotë të bërë duke përdorur teknologji të lartë. Ekspertët rekomandojnë që fëmijët të kenë një ekzaminim të syve në moshën 1, 3 dhe 5 vjeç; dhe, të rriturit një herë në vit - për të identifikuar rreziqet e mundshme edhe nëse nuk kanë ankesa lidhur me syrin.

Një ekzaminim i plotë i syve mund të ndihmojë në diagnostikimin e shumë sëmundjeve kërcënuese për jetën si diabeti, tumoret e trurit dhe AIDS, përveç sëmundjeve të syrit në një fazë të hershme. Çrregullime të tilla mund të trajtohen para se të çojnë në probleme serioze.

  • Diabeti
  • Tumoret e trurit
  • AIDS
  • Sëmundja e Alzheimerit
  • Sëmundjet e gjakut
  • Sëmundjet e zemrës
  • Çrregullime metabolike
  • Sëmundja e Parkinsonit